Nieuwe publicatie | Opzegging zonder toestemming UWV: toch géén billijke vergoeding voor de werknemer

Er staat een nieuwe Vijverberg publicatie online: Opzegging zonder toestemming UWV: toch géén billijke vergoeding voor de werknemer.

Een werknemer van een kinderdagverblijf wordt op 8 oktober 2020 langdurig ziek. Op 11 oktober 2022 stopt de loondoorbetalingsverplichting tijdens ziekte. De werkgever en werknemer gaan met elkaar in gesprek over beëindiging van de arbeidsovereenkomst, maar komen er niet uit. Vervolgens zegt de werkgever de arbeidsovereenkomst op per 1 juli 2023. De werknemer vindt dat de werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld door de arbeidsovereenkomst op te zeggen zonder toestemming van het UWV. Daarom stapt zij naar de rechter, onder meer om een billijke vergoeding te vorderen. De rechter wijst het verzoek van de werknemer toch af, omdat niet aannemelijk is dat zij bij vernietiging van de opzegging aanspraak zou kunnen maken op loon.

In onze publicatie bespreken we waarom de rechter deze beslissing nam. Ook leggen we uit hoe o.a. de cao Gemeenten en cao SGO hier nog tot eind 2023 van afwijken.

Naar de publicatie >